2014. február 22., szombat

Elhunyt Csala Zsuzsa....R.I.P.


Meghalt Csala Zsuzsa Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész - közölték a Vidám Színpad vezetői szombaton.
Csala Zsuzsa életének 81. életévében hunyt el - állt a Böröndi Tamás, a Vidámszínpad ügyvezetője és Straub Dezső művészeti vezető által jegyzett közleményben. 

Csala Zsuzsát a Vidám Színpad saját halottjának tekinti.

Mint arról már többször is beszámoltunk, Csala Zsuzsa az utóbbi években igen szűkös életkörülmények között volt kénytelen élni.

A komika 2013-ban legyőzte a depressziót, betegségei miatt már nem nagyon hagyta el otthonát.

A színésznő 1974-ben kapta meg a Jászai Mari-díjjat, majd 1986-ben Érdemes művész lett, 2007-ben pedig munkásságát Marton Frigyes-díjjal jutalmazták.

Csupa jókedv volt Csala Zsuzsa, a közönség nagyon szerette - mondta a színésznő halálhírétől megrendülten Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező.

"Húsz évig dolgoztunk együtt a vidám színpadon, amikor a színpad még megvolt a Révay utcában. Zsuzsa hajtómotorja volt a színháznak, a közönség imádta" - emlékezett Bodrogi Gyula, aki 1982–2001 között volt a Vidám Színpad művészeti igazgatója és rendezője.

Elmondta, nem tudja felsorolni, hogy sok közös munkájuk közül melyiket szerette a legjobban, hiszen annyira sok volt és mind szép emlék. "Maga a munka volt vele a legkedvesebb."

Csala Zsuzsa 1960-tól kezdve negyven évig volt a budapesti Vidám Színpad tagja, amikor a kétezres évek elején a színház arculatváltása után a társulatot szélnek eresztették. 
Csala Zsuzsa a színpadon kívül rengeteg játékfilmben és tévéfilmben is szerepelt.

Láthattuk őt többek közt A Noszty fiú esete Tóth Marival  a Mici néni két élete és az Égigérő fű című játékfilmben is. 

Színpadra állt rengeteg más szerep mellett a Lovagias ügyben, A kalózkisasszonyban, A torockói menyasszonyban, az Elvámolt éjszakában és Az ördög nem alszikban is.

Azonban talán a legismertebbé a Szeszélyes évszakok című televízió műsorban vált.

forrás:blikk.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése