2015. szeptember 6., vasárnap

Fantomas Trilógia ( 1964-1966 )


A film amellyel Louis de Funes megalapozta, majd felfuttatta hírnevét.
Kihagyhatatlan sorozat!

Fantomas ( 1964 )
Egy hangulatos, vidám és izgalmas kalandfilm, mely készülése idején nagyon látványosnak számított. Louis de Funes szenzációs. Rosszul időzített ballépésein és dühkitörésein szakadni lehetet.



Fantomas Visszatér ( 1965 )
Még látványosabb és még változatosabb új kalandok várnak hőseinkre. Itt már de Funes is több jelenetet kapott. Az un. "mütyürkéi" és átöltözései óriási poénok Juve felügyelővel!



Fantomas a Scotland Yard ellen ( 1966 )
Szürkébb helyszín, és a legfélelmetesebb rész persze a maga vidám módján. Juve felügyelő akasztott ember poénjaitól bármikor dőlni tudok a nevetéstől! De Funes ebben a részben használta ki legjobban sztárrá válása adta szabadságát.




Egyik kedvenc jelenetem a "Fantomas"-ból.

szereplő(k): 
  Fantomas - Jean Marais
 Juve felügyelő - Louis De Funes
 Hélene - Mylene Demongeot

rendező:
André Hunebelle


Hazánkban történt:

Magyarországon a 60-as évek második felében vetítették a mozik, szintén nagy sikerrel. 1981-ben Haumann Péter fantasztikus szinkronjával új életre kelt Juve felügyelő.  A királyi Tv a 83-as években először egymást követő 3 nyári vasárnapon, majd a Louis de Funes sorozat ( de nagy ötlet volt!) keretén belül újra műsorra tűzte. A trilógiát DVD-n 2009-ben adták ki, de már nem beszerezhető.


1964 bemutató a Cannes-i filmfesztiválon.


1965 A nagy színész gárda a Fantomas Visszatér premierjére siet.


A két sztár lazít.


Izzadságot imitálva vizet spriccelnek de Funes arcára.


Fogadjunk, hogy nem tudtad:

- a Fantomas forgatása idején szerezte de Funes élete legnagyobb forgatási balesetét: az egyik menekülés során egy építőipari daru kampóján lógva probálja utólérni Fantomast. A forgatás a valóságban 1 m magasságba zajlott, de olyan sokszor vették fel a jelenetet, hogy de Funes sokáig történő lógicálása elszakadt izületekhez és fél évig féloldali részleges izombénuláshoz vezetett!

- Jean Marais köztudottan homosexuális volt. Hunebelle a rendező sokszor rivalt rá, amikor futnia kellett: " Fuss már rendesen, már megint riszálod magad!"

- Louis de Funes fia, Oliver de Funes a "Fantomas Visszatér" c. filmben szerepelt először apjával, amelyet számtalan követett. Ő volt Hélene öccse a filmben.

- Eredetileg jött volna a következő rész forgatása is 1967-ben " Fantomas Moszkvában" címmel, de Marais összeveszett de Funessel és a költségek is horribilisek lettek volna, ezért lefújták.

- Sokáig Christopher Gans tervezte újjáéleszteni a sorozatot 2010-ben, de ebből sem lett semmi, csak még akkor Cannes-ban maradt ez a poszter:










Egyedi "Így készült a Fantomas 3." videó részlet.




1968-ból rövid interjú de Funes-szal. Magánemberként is tök vicces volt!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése